Skip to content

Careers

Group Audit & Risk Manager

Standplaats Groningen (Nederland)

Expert met stevige persoonlijkheid en met goed ontwikkelde voelsprieten

Werken op het nieuwe Europese hoofdkantoor van een internationale productieorganisatie en een belangrijk aanspreekpunt zijn voor de Board of Directors? Dat kan als Group Audit & Risk Manager bij Solidus!

In deze functie werk je rechtstreeks onder de CFO en ben je een vooraanstaand lid van de Audit Committee. Door jou weet de organisatie dat het fijn en veilig is om daar te werken en dat er wordt gehandeld binnen de richtlijnen en waarden die daarvoor gelden.

Wat ga je doen?

Je rapporteert compliance, risk en audit bevindingen aan de Board of Directors en de Audit Committee en voorziet hen van advies over ethische en compliance issues. Je bent daarmee een belangrijke schakel en adviseur naar de Board of Directors en het Senior Management als het gaat om zaken die internal control, compliance en risico management betreffen. In deze functie heeft dat een brede focus! Alle compliance en risico aspecten vallen daaronder zoals privacy, data integriteit, IT security, Code of Conduct of de klokkenluidersregeling. Maar ook het beheren van de internationale verzekeringsportefeuille is een onderdeel. Je hebt een onafhankelijke positie in deze functie en opereert zelfstandig om de beoogde doelstellingen op het gebied van compliance en risk te realiseren. Daarin heb je o.a. de volgende verantwoordelijkheden:

 • Bijdragen aan uniformering van interne controle maatregelen binnen de diverse entiteiten in de Groep;
 • Meebouwen aan het Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en EU Taxonomy framework binnen Solidus.
 • Het ontwikkelen en beheren van beleid en procedures voor audit en risk;
 • Ontwikkelen, beheren en uitvoeren van risico management onderzoeken;
 • Het uitvoeren en/of organiseren van (interne) audits of specifieke onderzoeken;
 • Fungeren als aanspreekpunt voor en samenwerken met afdelingen op het gebied van compliance issues;
 • Monitoren en opvolgen van compliance activiteiten in de organisatie, actief meedenken en adviseren over issues, oplossingen en het voorkomen van dergelijke situaties;
 • Informeren van de Audit Committee, periodiek en ad-hoc, over de gang van zaken en bevindingen met betrekking tot audits, compliance en risico’s.
 • betrekking tot audits, compliance en risico’s. Je bent de schakel naar Business Control en zorgt ervoor dat alle opbrengsten, kosten en verplichtingen zijn geboekt.

Onze verwachtingen

Voor deze functie zoeken we iemand met de juiste vakinhoudelijke achtergrond, maar ook met de juiste Persoonlijkheid. Voor deze functie is goed stakeholdermanagement erg belangrijk. Je moet daarom gemakkelijk verbinding kunnen maken met de diverse lagen in de organisatie en daar ook een vertrouwensband mee kunnen opbouwen. Sterke communicatieve vaardigheden, het werk goed kunnen plannen en structureren, oog voor details, onafhankelijkheid en open staan voor nieuwe ontwikkelingen of ideeën zijn daarin belangrijke competenties. Je komt in een internationale organisatie te werken, daarom is het belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst (spreken en schrijven). Verder vinden we het belangrijk dat:

 • je beschikt over een relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld Accountancy of Business Administration) of kunt aantonen dat je over de juiste kennis en ervaring beschikt;
 • je aanvullende opleidingen hebt gevolgd en/of ervaring hebt opgedaan op het gebied van Audit, Risk en Compliance;
 • je bij voorkeur ruime ervaring hebt binnen internationale (productie) organisaties;
 • heb je al ervaring met Private Equity dan is dan een pre.

Ons aanbod

Als Group Audit & Risk Manager word je veel vrijheid geboden om jouw expertise in te zetten om compliance in de organisatie te borgen en risico’s te managen. Een uitdagende en afwisselende functie in een snelgroeiende internationale en inspirerende organisatie, waarin je direct samenwerkt met de Board of Directors en het Senior Management. Als professional bieden we je graag de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen op je vakgebied en over verdere professionalisering van ons bedrijf en haar processen. Uiteraard hoort daar een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket bij met een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen, mogelijkheid om dagen bij te kopen, een prima pensioenregeling, studiefaciliteiten, thuiswerken, in overleg flexibele arbeidstijden, deelname aan collectieve verzekeringen, goede reiskostenvergoeding, fietsplan, etc.).

Solidus

Wij zijn Solidus. Betrokken bij onze omgeving sinds 1870. Met trots op onze historie, maken wij circulaire verpakkingen en duurzame kartonoplossingen voor klanten over de hele wereld. Vroeger al uit stro, nu uit gerecycled papier. Hier krijg je de mogelijkheden. Om te leren, te ontwikkelen, om het verschil te maken. Dit doen we met 1400 collega’s door heel Europa. Met hart voor techniek en gedreven door vooruitgang. Samen dragen we bij aan minder verspilling en een schonere wereld. Een internationale speler en tóch altijd dichtbij. Vol innovatie, vol nieuwe ideeën, vol kansen voor iedereen. Dus wat jouw talent of ambitie ook is. Groei zoals jij dat wilt. Bij Solidus maken we het samen! Kom ook werken bij het bedrijf dat voelt als thuis. Groei jij met ons mee? Let’s grow together!

Benieuwd naar meer Solidus? Bekijk onze website en bedrijfsvideo.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil je jouw bijdrage leveren aan het succes van Solidus? Dan komen wij graag met je in contact. Direct solliciteren of vragen? Stuur een WhatsApp bericht of bel naar onze HR Business Partner Annika Poelsma, haar mobiele nummer:  +31(0)6 22 21 63 54. Het sturen van een sollicitatiebrief en cv kan ook. Mail deze onder vermelding van Group Audit & Risk Manager naar careers@solidus.com.

Commerciële acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd